Webbinarium Spela Roll! 13-19 feb

Spela Roll! genomförs årligen kring Alla hjärtans dag och handlar om att sätta fokus på situationen för barn och unga som växer upp med någon vuxen som dricker för mycket alkohol. I år äger uppmärksamhetsveckan rum 13–19 februari.

Syftet med Spela roll! är att sprida kunskap och väcka samtal om hur barn påverkas av att växa upp med vuxna som dricker för mycket alkohol. Målet är att öka medvetenheten och förståelsen för barnens situation. Men också hur omgivningen kan spela roll. Som lärare, ideellt engagerad idrottsledare, granne och medmänniska – alla kan spela roll!

Det uppmuntras till att organisationer och verksamheter anordnar aktiviteter under veckan som kan bidra till att synliggöra barn som växer upp i familjer där någon dricker för mycket. Läs mer i det bifogade följebrevet för att få tips eller gå in på www.duspelarroll.se. Glöm inte att lägg upp era lokala aktiviteter på Facebook och Instagram under veckan med hashtaggen #spelaroll2023 och @spela_roll!

Anmäl dig till våra digitala seminarier på zoom!

Elsa Gatica Arikhan

Konsulent, Göteborg och Sjuhärad
Ordförande Förebygg.nu och
samordnare Nätverket De Glömda Barnen Västra Götaland

elsa@lansnykterhetsforbundet.nu
072-971 05 68

Publicerat den
Kategoriserat som Senaste nytt